"Het ene moment ga je op de foto met de Borlées en 2 jaar later loop je samen in de 4x400"

 • Gepubliceerd op 4 maanden geleden

  Sporza

  Lees het artikel: sporza.be/artikels/jonathan-s...

  Volg Sporza:
  Instagram sporza.be
  Facebook: sporza/
  Twitter: sporza
  TikTok: www.tiktok.com/@sporza?

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Jonathan Sacoor (21) is nog maar net terug in het land na twee jaar studies en topsport in de Verenigde Staten. Daar brak hij een maand geleden met de universiteit van Tennessee.

  "Het is wat chaotisch geweest", opent Sacoor in Vuurdoop. "In het begin van het seizoen liep ik met het team van Tennessee naar brons op de Amerikaanse universiteitskampioenschappen in zaal. Met een chrono (3'04"10) die ons goud zou opgeleverd hebben op het EK indoor", lacht hij.

  "Daarna hadden we een meningsverschil over de wedstrijden die ik nog zou lopen dit jaar. Een Amerikaans atletiekseizoen combineren met mijn persoonlijke ambities is niet eenvoudig."

  "Daarom heb ik beslist om me weer te focussen op mijn persoonlijke carrière", gaat Sacoor voort.

  "Jammer dat ik de universiteit moest verlaten, maar ik miste mijn coach Jacques Borlée. Hij kent me door en door en heeft me naar een hoog niveau gebracht."

  Dat niveau miste Sacoor een maand geleden bij zijn terugkeer in Europa. Het WK estafette in Polen was geen hoogvlieger.

  "Mijn eerste wedstrijd liep ik nog goed, maar in de volgende races viel ik helemaal stil. De oversteek van Amerika en de koude in Polen hadden hun tol geëist."

  "Het WK was een wake-upcall", geeft de 21-jarige topatleet toe. "Ik heb alles op een rijtje gezet en besefte nog een keer dat ik niet langer over en weer kon reizen. Zeker niet met de Olympische Spelen in het vooruitzicht."

  Waar is het dan misgelopen in de Verenigde Staten? "Ze hebben me er niet uitgeperst", wil Sacoor benadrukken. "Ik trainde er ook goed, maar minder specifiek dan hier."

  "Ik ben niet zozeer een krachtige loper, eerder een technische en efficiënte. Jacques Borlée kan daar het best aan schaven, omdat hij me het best kent."

  "Uiteraard was er communicatie met mijn coach in Tennessee, maar op afstand is het moeilijker om aan details te werken."

  Jonathan Sacoor en coach Jacques Borlée hadden geen tijd te verliezen. Na het tegenvallende optreden op de World Relays zijn ze er ingevlogen.

  "We zijn meteen aan mijn basisuithouding beginnen te werken. Dat miste ik wat", vertelt Sacoor, die keihard aan het werken is. "11 zware trainingen per week: zo hard had ik maanden niet meer gewerkt."

  "Het hoort er allemaal bij voor Tokio", lacht hij. "Mijn benen en mijn rug doen wat pijn, maar ik amuseer me én we liggen voor op schema."

  "Jammer dat het zo gelopen is, maar ik kijk enorm uit naar de Olympische Spelen. Ik doe er alles aan om daar in topvorm te zijn."

  Spijt heeft Sacoor hoegenaamd niet. "Neen, Amerika was fantastisch. Ik zou het zo opnieuw doen. De universiteit was er geknipt om studies en topsport te combineren. En het niveau ligt er ontzettend hoog."

LEVIosaaah
LEVIosaaah

Leuk interview!

4 maanden geleden
Ebert Ruykens
Ebert Ruykens

Zalige kerel, succes!!

4 maanden geleden

Volgende

Average Rob bij de Borlées

2:40

Average Rob bij de Borlées

CrelanBank

Weergaven 58K

Sadakatsiz 34. Bölüm

1:51:11

Sadakatsiz 34. Bölüm

Sadakatsiz

Weergaven 619K

HET EK VOORSPELLEN MET SULEY! ⚽️⚽️⚽️

1:00:24

HET EK VOORSPELLEN MET SULEY! ⚽️⚽️⚽️

Voetbal International

Weergaven 164K

Sadakatsiz 34. Bölüm

1:51:11

Sadakatsiz 34. Bölüm

Sadakatsiz

Weergaven 619K

Easy On Me

3:45

Easy On Me

Adele - Topic

Weergaven 5 mln.

24 UUR OPGESLOTEN IN LEGO GEVANGENIS! *Challenge* #363

15:37

I Went To An Amazon Returns Store

30:30

I Went To An Amazon Returns Store

Safiya Nygaard

Weergaven 2,4 mln.