Waarom de Japanners op de Olympische Spelen uitkijken naar baseball en judo

 • Gepubliceerd op 4 maanden geleden

  Sporza

  De Olympische Spelen vinden deze zomer in Tokio plaats. In de videoreeks "Big in Japan" leert Sporza je gastland Japan kennen. Wat de nationale sport van de Japanners is, weet je intussen. Maar ook voetbal, baseball en gevechtssporten doen het goed.

  Lees het artikel: sporza.be/artikels/explainer-...

  Volg Sporza:
  Instagram sporza.be
  Facebook: sporza/
  Twitter: sporza
  TikTok: www.tiktok.com/@sporza?

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Ohayo gozaimasu, goeiemorgen. Het is 6.30 u, tijd voor Rajio Taiso oftewel Radio Gymnastiek. Elke ochtend speelt de nationale radio dit stukje klassieke muziek, waarvan elke Japanner de choreografie kent.

  Opgewarmd? Dan is het tijd voor de professionals.

  Net als bij ons is voetbal ook in Japan een populaire sport. 20 teams nemen het tegen elkaar op in de1J1 League of kortweg J League. Een van die teams is Vissel Kobe, de ploeg van Rode Duivel Thomas Vermaelen.

  Wie dacht dat baseball alleen maar scoort in de Verenigde Staten, heeft het mis. Ook in Japan is baseball of Yakyu ontzettend populair. En dat al sinds het einde van de 19e eeuw.

  Ze zijn er nog goed in ook. Team Japan behaalde al twee keer goud op de World Baseball Classic. En daarmee doet Japan het beter dan, jawel, de Verenigde Staten, dat de laatste editie van het vierjaarlijkse toernooi won.


  Over naar de Olympische Spelen dan. Oftewel de Orinnpikku kyogi. Want in welke sporten maakt Japan, goed voor 41 medailles in Rio, zelf eigenlijk kans op eremetaal?

  Misschien wel in karate met Kiyo Shimizu. De sport is niet voor niets ontstaan in Japan. En met twee wereldtitels zijn alle ogen op de Queen of Kata gericht.

  En natuurlijk moet Japan ook scoren in die andere gevechtssport: judo. In 2016 won Japan in 12 van de 14 klasses een medaille. Deze Shohei Ono, ook drievoudig wereldkampioen, klopte in Rio onze Dirk Van Tichelt op weg naar de olympische titel.

  En tennisster Naomi Osaka moeten we u wellicht niet meer voorstellen. Heel Japan rekent erop dat de nummer 2 van de wereld een medaille behaalt voor het gastland.

  Wil je meer weten over Japan en Tokio 2020? Bekijk dan een van onze andere video’s.

つけ麺冷麺
つけ麺冷麺

オリンピック開催されるかな??

4 maanden geleden

Volgende

De vernederingstechniek

3:33

De vernederingstechniek

De Ideale Wereld

Weergaven 180K

De mooiste doelpunten van EURO 2020

9:53

Gekke VOEDSELCOMBINATIES van JULLIE proberen 2.0!

8:35

MAAK DE TEKENING CHALLENGE! (Roblox)

10:47

MAAK DE TEKENING CHALLENGE! (Roblox)

DutchtuberGaming

Weergaven 28K

Behzinga Reveals Harry's Magic Spell

0:27

Behzinga Reveals Harry's Magic Spell

SidemenShorts

Weergaven 1,4 mln.